Whisky Boeken

Niet alleen de mooiste whisky’s proeven geeft een indruk op wat de makers voor ogen hebben om hun identieke smaak te bepalen, ook hoe de whisky wordt gemaakt en de geschiedenis erachter is zeker de moeite waard om te bekijken. Hierom hebben we een selectie gemaakt van de beste whisky boeken die je veel leesplezier geven over whisky en hun achtergrond.

Hans Offringa

Whisky Almanak herzien

WHISKY ALMANAK 6e geheel herziene van de Whisky Almanak, al meer dan 15 jaar hét standaardwerk in Nederland voor de whiskyliefhebber. Proefnotities van bijna 300 whisky’s, met grote kleurenfoto’s van de flessen. De pagina’s bieden ook ruimte voor eigen notities. Een groot aantal nieuwe whisky’s, nieuwe foto’s, tips, ‘t Hoekje van Hans, Becky’s Corner en een overzicht van whiskyspeciaalzaken en festivals. De Whisky Almanak is samengesteld in samenwerking met toonaangevende importeurs en producenten uit binnen- en buitenland.

Michael Jackson

Whisky Encyclopedie

Michael Jackson was nog geen twintig toen hij whisky ontdekte. Sindsdien heeft hij diverse prijzen voor zijn boeken gewonnen in tal van landen, onder andere de André Simon Award en de Glenfiddich Trophy. Voor het schrijven van de Whisky Encyclopedie werkte hij nauw samen met een internationaal schrijverscollectief, bestaande uit: Dave Broom, Jefferson Chase, Dale DeGroff, Jürgen Deibel, Richard Jones, Martine Nouet, Stuart Ramsay, Willie Simpson en Ian Wisniewski.

Jim Murray

Jim Murray's Whiskey Bible 2021

Dankzij de industriegoeroe Jim Murray en zijn internationaal bejubelde jaarlijkse Whiskey Bible raken de Japanners nu door hun eigen single malt heen en wordt er in de slijterijen van Toronto gevochten om de laatste fles van zijn World Whisky of the Year te bemachtigen. Murray heeft bijna 20.000 verschillende whisky’s geproefd voor de Whiskey Bible sinds die voor het eerst in 2003 in de schappen lag. Voor deze 2021 editie, overweegt hij er nog eens 1,200. De 4.700 whisky’s die in deze 2021 editie zijn opgenomen, variëren van Schotse Single malts tot Australische; van Canadese tot Oostenrijkse.

Dominic Roskrow

1001 whisky's die je geproefd moet hebben!

Een uniek en inspirerend naslagwerk voor de verrukkelijke wereld van whisky. Open dit waardevolle boek om op een verrukkelijke ontdekkingsreis te gaan langs de spannendste whisky’s ter wereld. Geschreven door een internationaal team van whisky makers en recensenten en voorzien van 800 kleurenfoto’s van de flessen, etiketten en distilleerderijen.

Charles Maclean

Whisky

Whisky – een drank die beter wordt terwijl hij ‘slaapt’. Ervaar aan de hand van deze unieke gids de geweldige diepte, diversiteit en complexiteit van whisky en proef de klassieke en spannende nieuwe soorten. Beschrijvingen van meer dan 700 whiskysoorten, met gedetailleerde proefnotities van blends, graanwhisky’s en andere whiskysoorten uit de hele wereld. Bezoek de beste distilleerderijen en ontdek de geheimen van hun vakmanschap. Dit boek leidt u door alle belangrijke whiskyproducerende landen en is een onmisbare metgezel bij het ontdekken van whisky.

Dave Broom

The World Atlas of Whisky

Het beste whiskyboek ooit – een must-read voor drinkers! Gedetailleerde beschrijvingen van de Schotse distilleerderijen zijn hier te vinden, terwijl Ierland, Japan, de VS, Canada en de rest van de wereld uitvoerig aan bod komen. Er zijn proefnotities over single malts van Aberfeldy tot Tormore, Yoichi (en over de beste blends). Zes speciaal gemaakte ‘Flavour Camp Charts’ groeperen whisky’s per stijl en stellen de lezer in staat nieuwe whisky’s van over de hele wereld te proberen.