Whisky Accessoires

Welke whisky accessoires mag je niet missen om de ervaring van het whisky drinken en proeven een ideale sfeer te geven. Hierbij kun je kiezen uit hulpmiddelen bij het whisky drinken maar ook zeker uit de leukste gadgets die het whisky drinken een extra uitstraling geven. Whisky Direct laat je hier de beste accessoires en gadgets zien.

Gadgets voor bij het drinken

De leukste accessoires, en nog handig ook, die je gebruikt bij het drinken van whisky.

IJs toevoegen aan de whisky is een oud gebruik maar smelt en verwaterd hiermee de whisky. Hierdoor gaat de smaakbeleving sterk achteruit en verliest de whisky elk facet van de identiteit. Whisky stenen zijn hierbij de oplossing. De blokjes worden ingevroren en dienen als ijsblokjes maar zullen nooit smelten.

whisky pipet

In plaats van ijs toevoegen kiest men er eerder voor om water toe voegen, maar dan alleen paar druppeltjes. Teveel water zal de whisky doen bederven maar om een whisky op gang te laten komen of iets minder scherp te maken is een whisky pipet de uitkomst. Hiermee kun je gedoseerd een paar druppeltjes water toevoegen aan je whisky.

Whisky waterkan

Water drinken bij het whisky drinken is een must do omdat je tussen de verschillende whisky’s door je smaak moet neutraliseren. Hiermee helpt water als de beste, plus je vermindert er ook nog eens de alcoholopname in je lichaam mee. Maar sowieso is een waterkan altijd goed om in de buurt te hebben om ook je whisky pipet in te dopen om water op te nemen en uit te laten druppelen in je whisky.

Gadgets voor bij het schenken

De meest voor de hand liggende accessoires voor het schenken van whisky!

Natuurlijk kan whisky drinken niet zonder glas. Maar het is vooral het soort whisky glas wat bepaald wat jouw stijl. En niet alleen voor het drinken, maar ook zeker voor de show zijn er diverse modellen whisky glazen die jouw whisky beleef moment compleet maken.

Whisky is een drank dat heel goed lang te bewaren is maar is helaas beïnvloedbaar waardoor de kwaliteit van de whisky achteruit kan gaan. Een goed alternatief hiervoor is de whisky op karaf zetten. Vooral wanneer je regelmatig whisky drinkt en je een mooie set voor whisky wilt hebben dan is een karaf, met bijpassende whisky glazen, ideaal.

Per definitie is een whisky karaf een “whisky decanter” waarbij de whisky wordt overgeschonken. Maar een aparte decanter heeft zelf ook nog de functie om whisky heel snel van zuurstof te voorzien voorafgaand aan het drinken. Een decanter komt hiermee dus goed van pas. En ze komen ook nog eens in diverse modellen voor een leuke uitstraling.

Gadgets voor onderweg

De leukste whisky accessoires voor onderweg!

Whisky notitie boek

Hoe kan je ooit whisky proeven zonder te herinneren welke whisky’s je al geproefd hebt om iets nieuws te proberen. Met een whisky notitieboek hou je bij welke whisky’s je allemaal geproefd hebt. En je kunt ook je proefnotities vergelijken met die van anderen. Deze neem je altijd mee wanneer je whisky gaat proeven zodat je goed voorbereid aan proeven slaat.

Whisky flask

Je gaat natuurlijk niet op vakantie of voor lange tijd de deur uit zonder jouw favoriete whisky mee te nemen. En hoe doe je dit beter dan met een handige whisky flask? Zo heb je de whisky altijd op zak, en heb je in de meeste gevallen ook geen glas nodig. Maar het zijn vooral de uiteenlopende modellen waarmee jouw whisky flask een showitem wordt.

Whisky meubels

De grotere whisky accessoires die perfect bij jouw thuis interieur passen!

Whisky mini barrel

Je eigen whisky op vat leggen! Je lijkt wel gek, maar nu kan het tenminste. Met een miniatuur whiskyvat kun je zelf whisky op het vat bewaren en zelfs door laten rijpen. Hierbij neem je niet de meest exclusieve whisky’s maar vooral jonge whisky’s die nog best een langere tijd kunnen rijpen (ook al zijn ze al afgerond zoals de distiller het gemaakt heeft).

Whisky cabinet

Hoe maak je nou de sfeer thuis compleet met whisky drinken, met een je eigen whisky bar! Of in dit geval een whisky cabinet. Een leuke meubelstuk waarin je jouw whisky kunt opbergen en je tevens direct voorziet van al jouw nodige whisky gadgets.