Whisky

Ontdek de wereld van whisky

Bij Whisky Direct ontdek je de wereld van whisky. Geniet niet alleen van de whisky die je proeft, maar ook van de nostalgie en vakmanschap dat erbij komt kijken. We helpen je een eind op weg om kennis te maken met usgebetha “levenswater” in Gaelic.

Wat is whisky

Whisky is een gedistilleerde alcoholische drank gemaakt van gegiste granen, meestal gerst, maïs, rogge of tarwe. Dit is ontstaan in Schotland en Ierland waar het usgebetha ofwel “levenswater” in Gaelic werd genoemd. Whisky mag pas whisky genoemd worden als het minstens 3 jaar heeft gerijpt.

Whisky landen

Maak kennis met whisky producerende landen, die elk met hun uiteenlopende klimaten zeer verschillende whisky’s als resultaat hebben. Neem een kijkje wereldwijd om te ontdekken welke whisky landen welke whisky’s produceren, wat hun voornaamste ingrediënten zijn, en maak vooral kennis met hun distilleries en merken.

Whisky proeven

Maak kennis met hoe whisky wordt ervaren. Leer over hoe je whisky kunt drinken, en ook wat je vooral niet moet doen. We geven je ook advies over welke whisky’s geschikt zijn voor beginners, en bekijk ook onze whisky smaken kaart over hoe whisky’s op smaak zijn in te delen. Hiermee kun je de richting van jouw favoriete smaak kiezen aan whisky’s.

Whisky soorten

Whisky wordt meestal ingedeeld in twee hoofdtypes: single malt whisky en blended whisky. Single malt whisky wordt gemaakt van 100% gemoute gerst en wordt gedistilleerd in één distilleerderij, terwijl blended whisky een mengsel is van verschillende single malt whisky’s en graan whisky’s van meerdere distilleerderijen.

Whisky accessoires

Whisky kent handige accessoires waarmee je niet alleen whisky drinkt, maar ook de whisky ervaring tot bloei te laten komen. Let vooral op het soort whisky glas dat je gebruikt, en welke handige gadgets je kunt gebruik. En ze zijn er ook vooral voor het oog, gewoon omdat accessoires er ook zeer chique uitzien.

Whisky boeken

Whisky beleef je niet alleen door te proeven, het hele proces en de verhalen achter de whisky zijn minstens net zo interessant. Onze selectie aan whisky boeken laten je meenemen in de wereld van whisky. Geniet van de whisky verhalen en tasting notes van o.a. Hans Offringa, Charles Maclean en Jim Murray.

Whisky festivals

Whisky Direct laat je zien waar je allemaal whisky kunt proeven in Nederland. De meest complete lijst (tot zover) van whisky festivals in Nederland. Kijk op onze kalender waar er bij jou in de buurt een whisky tasting evenement is, waar je voor een drammetje whisky’s kunt proeven die je normaal niet drinkt.