The Glenlivet whisky is afkomstig van de historische Glenlivet distilleerderij, een pionier in de Schotse Speyside regio sinds de oprichting in 1824. The Glenlivet staat bekend om zijn toewijding aan innovatie en vakmanschap en is een gedistingeerde single malt Scotch whisky. Gedistilleerd met zuiver bronwater uit Josie’s Well, belichaamt het de kenmerkende bloemige en fruitige noten van de regio. De whisky ondergaat een nauwgezet en beproefd proces, inclusief rijping in Amerikaanse eiken vaten. The Glenlivet wordt geroemd om zijn soepele, evenwichtige karakter, met hints van boomgaardvruchten, vanille en een vleugje florale elegantie. Als pionier in de industrie blijft The Glenlivet een iconische en gekoesterde keuze voor whiskyliefhebbers wereldwijd.

Over The Glenlivet

De beroemde eerste legale Schotse distilleerderij in Speyside van George Smith werd waarheid toen hij als eerste een distillatie vergunning aanvroeg in 1823. Zo werd Glenlivet synoniem voor de beste kwaliteit in whisky.

De 12 jaar oude Glenlivet is een van de meest geliefde whisky’s bij whiskydrinkers. Met de zachte, gladde smaak en lichte Speyside mouten heeft de spirit van Glenlivet laten bewijzen om lange jaren van houtrijping te weerstaan.

The Glenlivet was de eerste distilleerderij die een vergunning kreeg na de invoering van de accijnswet in 1823. In deze roerige tijden waren de meeste whisky makers illegaal aan het stoken en smokkelden hun whisky’s. Hierom was George Smith niet geliefd en moest zelfs een vuurwapen dragen ter bescherming.

Door de groeiende vraag werd in 1858 een tweede distilleerderij geopend die nog steeds bestaat in Minmore Farm. Maar vanwege de sterke naam Glenlivet werd de naam door andere distilleerderijen gebruikt voor hun illegale whisky’s ook al stonden deze whisky’s ver weg van de kwaliteit van The Glenlivet.

Glenlivet kreeg uiteindelijk deze naam The Glenlivet nadat John Gordon Smith (zoon van George Smith) juridische stappen had genomen en de naam als handelsmerk registreerde en deze daarna exclusief toegekend kreeg in 1884. Toch bleven een aantal andere whisky’s met Glenlivet in de naam nog lang doorbestaan.

Uiteindelijk had de roem van de Glenlivet zich wereldwijd al lang verspreid, vooral in Amerika, waar Glenlivet een van de eerste whisky’s was die na het einde van de drooglegging in 1933 werd ingevoerd. De Glenlivet is nu al enkele jaren de nummer 1 in de VS voor de verkoop van whisky.

Nadat Seagram in 1978 eigenaar werd van The Glenlivet kochten Pernod Ricard in samenwerking met Diageo in 2001 The Glenlivet met de intentie om het de best verkochte single malt te maken wat ook zeker gelukt is en daarmee een tweede plaats inneemt naast Glenfiddich die nog steeds ‘s werelds nummer 1 malt whisky blijft.

Oprichter: George Smith

Opgericht: 1824

Website: maltwhiskydistilleries.com

Telefoon: +44 1340 821720

Adres: Ballindalloch AB37 9DB, Verenigd Koninkrijk